





Osteoporosis: Essentials of Densitometry, Diagnosis & Management Location: TVGH, Taichung, Taiwan

Technologist Course Version: 2020 Date: May 30 & 31, 2020

地點: 台中榮民總醫院 時間: 2020.05.30-31

Day One(May 30, 2020)

8:10-8:40 Registration

	- · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·	
	Session – Clinician and Technologist Courses Together (CCD+CDT)	
8:40	Introduction and Objectives of ISCD/IOF Co-joint Course— 20 mins	
9:00	Overview of Osteoporosis – 60 mins	
10:00	Basic Science of Bone Densitometry – 50 mins	
10:50	X-Ray Science, Radiation Safety & Quality Assurance— 50 mins	
11:40	LUNCH [50 mins]-Change Classroom	
Clinician and Technologist Courses Divide – Technologist Course		
12:30	Quality Control –40 mins	
13:10	Role of the Technologist –40 mins	
13:50	Anatomy, Positioning & Acquisition-Spine-40 mins	
14:30	Anatomy, Positioning & Acquisition-Femur and Forearm-40 mins	
15:10	BREAK [30 mins]	
15:40	Vertebral Fracture Assessment- 40 mins	
16:30	Scan Analysis- 60 mins	
17:30	Principles of DXA Scan Interpretation - 60 mins	
18:30	Technologist Course Ends day 1	

DAY Two - Technologist Course (May 31, 2020)

8:10-8:30 Check-in	
8:30	Clinical Management of the Osteoporotic Patient-50 mins
9:20	Case-based Clinical Application- 50 mins
10:10	Clinical Case Review- 50 mins
11:00	Brunch [40 mins]
11:40	Technologist Certification Examination- 60 mins
12:40	Technologist Course Ends day 2